Digitalna transformacija u arhitekturi, enterijeru i dizajnu


Kako je digitalna transformacija počela da dotiče sve svere života i poslovanja, tako izuzetak nisu i kreativna polja arhitekture, enterijera i dizajna. Novi izazovi donose nam široko polje mogućnosti za ispoljavanje naše kreativnosti, nove mogućnosti prezentacije i komunikacije.

Savremeni način života dostiže na neki način svoju maksimalnu tačku ubrzanja a savremeni konzument informacija fokus i koncentraciju je sveo na minimum.
Vizuelni način komunikacije i prezentacije je postao primaran u savremenom digitalnom svetu, a mogućnost za kreiranje ovog tipa sadržaja nikada nije bio lakši.

Upotreba i kreiranje infografika jedan je od najpopularnijih kratkih formata koji je meni izuzetno interesantan. Infografikom možete preneti ideje, stavove, informacije, citate na upečatljiv i inovativan način i putem društvenih mreža plasirati sadržaj.





U savremenom poslovanju ako niste prisutni na društvenim mrežama, praktično kao i da ne postojite.
Baza i polazna tačka za formiranje prisustva (rećiće vam svako ko se bavi ozbiljno marketingom na društvenim mrežama) je sajt, njegova optimizacija i povezivanje sa društvenim mrežama.

Ako je u početku preveli korak ulaganje u sajt, prisutvo na društvenim mrežama je prosto neophodno. Pod obavezno je imati Facebook poslovnu stranicu i Instagram nalog kako bi ste došli do potencijalne ciljne publike i klijenata. I tu se priča ne završava, praktično tek počinje...

U svet digitalnog marketinga uplovih početkom 2015.g kada sam odlučila da naručim izradu sajt i da time rešim sve probleme vezane za proces pronalaženja novih klijenata. Mislila sam da je sa izradom sajta sve rešeno (klijenti će dolaziti sami od sebe :)
Međutim, nisam ni bila svesna da je to tek početak... koliko je bilo neophodno uložiti dodatnog vremena i truda u vođenje naloga na društvenim mrežama, pisanje blog tekstova, kreiranje infografika, s vremena na vreme osvežavanja sadržaja na sajtu, dodatne edukacije na polju digitalnog marketinga.
Vremenom, kroz istraživanje i edukaciju otvorila su se nova polja saznanja i mogućnosti za dalji razvoj mog arhitektonskog studija.

U kom pravcu ide razvoj saznaćete na sledećem linku >>> 

Mnogo je izazova pred nama na polju istraživanja u arhitekturi, enterijeru i dizajnu... a za mene lično je izazov da pratim savremene potrebe i trendove jer tehnologija je samo još jedna sjajna mogućnost da izrazimo svoju kreativnost i približimo našu struku i delatnost svim korisnicima prostora.

#arhitektura #enterijer #dizajn #društvenemreže #infografik #blog


Коментари

Популарни постови са овог блога

Jedinstvo 3 faktora, promišljanje arhitekture

(Ne)zainteresovani za životno okruženje

Koncept zdravog stanovanja